Personvernerklæring

Vi er opptatt av våre brukeres personvern og sørger for at all behandling av personopplysninger skjer i henhold til gjeldende lovgivning. Vi gjør følgende for å håndtere dine personopplysninger på en sikker måte:

Personopplysninger

Når du handler på Kolonial.no ber vi deg oppgi informasjon om fullt navn, adresse, e-post og telefonnummer. Dette gjør vi for å kunne administrere ditt kundeforhold samt ha mulighet til å kontakte deg hvis det skulle være behov. Kolonial.no har salgsbevilling for alkohol, og plikter også å registrere fødselsdato for alle kunder. Denne informasjonen vil bli oppbevart så lenge du har et aktivt kundeforhold hos oss. Vi er også pålagt å oppbevare enkelte kategorier av informasjon i forbindelse med regnskapsføring og avgiftshåndtering og disse opplysningene oppbevares i henhold til gjeldende regler om bokføring mv. Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen. Informasjonen er tilgjengelig og kan endres og evt. slettes på siden dinsiden din.

Betaling med kort

For at vår leverandør av betalingstjenester skal kunne gjennomføre betaling av varene dine på Kolonial.no vil du bli bedt om å oppgi kredittkortopplysninger. Denne informasjonen oppbevares utelukkende hos vår leverandør og er underlagt denne leverandørens retningslinjer for personvern. Vi oppbevarer betalingsopplysninger (men ikke kredittkortnummer) kun i den utstrekning og så lenge det er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering.

Lagring av kortinformasjon

Dersom du ønsker å handle ekstra raskt på Kolonial.no har du muligheten til å lagre kortinformasjonen din hos vår betalingsleverandør. Vi lagrer aldri noe informasjon som kan spores tilbake til kortnummeret ditt. Hvis du velger å lagre kortnummeret ditt, kan du til en hver tid velge det bort igjen ved å gå inn på siden dinsiden din.

Informasjonskapsler (Cookies)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er en tekststreng som blir lagret på din PC eller mobile enhet når du besøker Kolonial.no. Denne er nødvendig for at du skal kunne registrere deg og gjennomføre et kjøp. Dersom du ikke ønsker å tillate bruk av informasjonskapsler, kan du sørge for dette ved å endre innstillingene i nettleseren eller på enheten din. Det vil være mulig å se på produkter uten å bruke informasjonskapsler, men ikke å gjennomføre kjøp.

Vi lagrer en permanent informasjonskapsel som brukes for å gjenkjenne deg når du kommer tilbake. Denne slettes når du logger deg ut av kontoen din. Vi samler også inn og oppbevarer loggdata om hvilke kategorier og produkter våre kunder klikker eller søker på, for å kunne lære hva våre kunder er opptatt av, samt forbedre produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å gjøre det mulig å vise deg mer relevante produkter på nettsidene. Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging.

Tredjeparts leverandører, inkludert Google (Doubleclick) og Facebook bruker også informasjonskapsler og anonyme identifikatorer på Kolonial.no til å vise annonser basert på dine besøk på denne og andre nettsteder. Kolonial.no benytter seg av remarketing, målrettet markedsføring på demografi og lokasjon og andre typer interessebasert markedsføring gjennom Facebook, Google AdWords og Google Analytics.

Dersom du ikke ønsker dette kan du i tilknytning til våre annonser på Facebook klikke , velge alternativet «Hvorfor ser jeg dette?» og «Skjul alt fra denne annonsøren».

Du kan velge bort informasjonskapsler fra Google og Doubleclick ved å gå til Googles Annonseinnstillinger. Dersom du ikke ønsker å sende data til Google Analytics, kan du forhindre dette ved å følge denne linken: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Kolonial.no respekterer «Do Not Track»-headeren. Du kan aktivere «Do Not Track» i de fleste nettlesere. Du kan også lese mer om annonsering med informasjonskapsler og velge bort dette helt for én eller flere tredjepartsleverandører på bortvelgelsessiden til Network Advertising Initiative.

Personalisering

For å kunne gjøre handleopplevelsen din på Kolonial.no best mulig, personaliserer vi deler av nettbutikken og kommunikasjonen til akkurat deg. Eksempler kan være personlige tilbud, forslag til produkter eller oppskrifter vi tror du vil like basert på tidligere kjøp eller annen relevant markedsføring. Vi benytter tredjeparter til å levere deler av den personaliserte handleopplevelsen.

Du kan tilpasse innstillingene for personalisering og deaktivere videreformidling av personopplysninger til tredjepart under innstillingene dine.

Personopplysninger til tredjepart

Kolonial.no AS selger ikke personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for Kolonial.no AS. I slike tilfeller inngås strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten. I tillegg vil Kolonial.no AS alltid bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

I noen tilfeller videreformidler vi personopplysninger til tredjepart for å kunne gi deg personlig tilpasset og relevant innhold på andre nettsteder. Du kan tilpasse innstillingene for personalisering og deaktivere videreformidling av personopplysninger til tredjepart under innstillingene dine.

Personopplysninger og informasjon om bestillinger kan også bli utlevert til politi eller andre offentlige myndigheter hvis det er nødvendig for å overholde juridiske eller forskriftsmessige forpliktelser eller forespørsler.

Kommunikasjon

Vi tilbyr alle våre kunder og brukere å motta meldinger med forslag, tips, tilbud og overraskelser gjennom nyhetsbrev på e-post og SMS. Dette melder du deg enkelt på ved å krysse av for dette på registreringssiden. Du kan når som helst melde deg av (eller på igjen) ved å gå inn på siden dinsiden din og endre innstillingene.

Tidvis vil vi kommunisere om funksjonalitet, endringer eller nyheter i tjeneste og produkt eller annen informasjon som antas å være relevant for den enkelte bruker av vår tjeneste. Etter Markedsføringslovens §15, tredje ledd, regner vi en aktiv brukerkonto hos oss som samtykke til dette. Kommunikasjonen kan skje til oppgitt telefonnummere, e-postadresser, adresse eller som varsler gjennom app.

Å reservere seg mot alle typer henvendelser (annet enn den lovpålagte og nødvendige for å utføre tjenestene vi tilbyr) kan enkelt og gebyrfritt gjøres ved å ta kontakt med oss.

Andre spørsmål

Kolonial.no AS ved daglig leder er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet ovenfor. Skulle du ha ytterligere spørsmål til vår personvernpolicy hører vi gjerne fra deg. Send oss gjerne en e-post på hei@kolonial.no eller et brev til Kolonial.no AS, Strandpromenaden 9, 0252 Oslo.

Personvernerklæringen ble sist oppdatert 6. april 2017.