Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
480 g
kr 164,38 /kg
«Curry» er en fellesbetegnelse av retter som kommer fra det indiske subkontinentet og som kjennetegnes av en kompleks kombinasjon av krydder og urter, kokt med kjøtt eller grønnsaker i kokosmelk. Thailandsk mat er kjent for en sterk og krydret smak, og for sin balanse mellom sterkt, surt, søt, salt og bittert. Urtene og krydderiene som brukes er i all hovedsak friske og ikke tørkede. På thai heter Green Curry «Geng Kiew Wan» som oversatt betyr "søt grønn curry". Den er ikke akkurat så søt, men det «søte» i det thailandske navnet (wan betyr "søt") refererer til den spesielle grønnfargen og ikke til karriens smak. Det er de grønne chiliene man bruker i currypasten og som er selve grunnlaget for retten, som har gitt den navnet «grønn curry». Currypasten kan man kjøpe, eller man kan lage den selv slik vi har gjort. Grønn chili, sjalottløk, galangal, hvitløk, kaffir lime mm. Råsterk, men veldig god i den ferdige retten! Vi har kyllinglårkjøtt i retten, som er det mest vanlige å bruke. Jasminris hører til, det mildner den sterke curryen og gjør at retten får en fin helhet.
Beskrivelse fra leverandøren
En klassisk rett fra Thailand.
Mere Mat AS har levert informasjonen ovenfor.
«Curry» er en fellesbetegnelse av retter som kommer fra det indiske subkontinentet og som kjennetegnes av en kompleks kombinasjon av krydder og urter, kokt med kjøtt eller grønnsaker i kokosmelk. Thailandsk mat er kjent for en sterk og krydret smak, og for sin balanse mellom sterkt, surt, søt, salt og bittert. Urtene og krydderiene som brukes er i all hovedsak friske og ikke tørkede. På thai heter Green Curry «Geng Kiew Wan» som oversatt betyr "søt grønn curry". Den er ikke akkurat så søt, men det «søte» i det thailandske navnet (wan betyr "søt") refererer til den spesielle grønnfargen og ikke til karriens smak. Det er de grønne chiliene man bruker i currypasten og som er selve grunnlaget for retten, som har gitt den navnet «grønn curry». Currypasten kan man kjøpe, eller man kan lage den selv slik vi har gjort. Grønn chili, sjalottløk, galangal, hvitløk, kaffir lime mm. Råsterk, men veldig god i den ferdige retten! Vi har kyllinglårkjøtt i retten, som er det mest vanlige å bruke. Jasminris hører til, det mildner den sterke curryen og gjør at retten får en fin helhet.
5 dager
alle dager
480 gram
reker, ansjos.
Norge
Mere Mat AS
447 kJ / 106 kcal
4.60 g
3.30 g
11.30 g
1.10 g
0.50 g
5.10 g
0.60 g