Green curry Gryte Med Jasminris
Holdbarhetsgaranti i 5 dager
Holdbarhetsgaranti i 5 dager

Green curry Gryte Med Jasminris

480 g

Ikke lenger tilgjengeligUtilgj.
kr 78,90

kr 164,38 /kg


Om produktet

«Curry» er en fellesbetegnelse av retter som kommer fra det indiske subkontinentet og som kjennetegnes av en kompleks kombinasjon av krydder og urter, kokt med kjøtt eller grønnsaker i kokosmelk. Thailandsk mat er kjent for en sterk og krydret smak, og for sin balanse mellom sterkt, surt, søt, salt og bittert. Urtene og krydderiene som brukes er i all hovedsak friske og ikke tørkede. På thai heter Green Curry «Geng Kiew Wan» som oversatt betyr "søt grønn curry". Den er ikke akkurat så søt, men det «søte» i det thailandske navnet (wan betyr "søt") refererer til den spesielle grønnfargen og ikke til karriens smak. Det er de grønne chiliene man bruker i currypasten og som er selve grunnlaget for retten, som har gitt den navnet «grønn curry». Currypasten kan man kjøpe, eller man kan lage den selv slik vi har gjort. Grønn chili, sjalottløk, galangal, hvitløk, kaffir lime mm. Råsterk, men veldig god i den ferdige retten! Vi har kyllinglårkjøtt i retten, som er det mest vanlige å bruke. Jasminris hører til, det mildner den sterke curryen og gjør at retten får en fin helhet.

Beskrivelse fra leverandøren

En klassisk rett fra Thailand.

Mere Mat AS har levert informasjonen ovenfor.

Innhold

Beskrivelse

«Curry» er en fellesbetegnelse av retter som kommer fra det indiske subkontinentet og som kjennetegnes av en kompleks kombinasjon av krydder og urter, kokt med kjøtt eller grønnsaker i kokosmelk. Thailandsk mat er kjent for en sterk og krydret smak, og for sin balanse mellom sterkt, surt, søt, salt og bittert. Urtene og krydderiene som brukes er i all hovedsak friske og ikke tørkede. På thai heter Green Curry «Geng Kiew Wan» som oversatt betyr "søt grønn curry". Den er ikke akkurat så søt, men det «søte» i det thailandske navnet (wan betyr "søt") refererer til den spesielle grønnfargen og ikke til karriens smak. Det er de grønne chiliene man bruker i currypasten og som er selve grunnlaget for retten, som har gitt den navnet «grønn curry». Currypasten kan man kjøpe, eller man kan lage den selv slik vi har gjort. Grønn chili, sjalottløk, galangal, hvitløk, kaffir lime mm. Råsterk, men veldig god i den ferdige retten! Vi har kyllinglårkjøtt i retten, som er det mest vanlige å bruke. Jasminris hører til, det mildner den sterke curryen og gjør at retten får en fin helhet.

Holdbarhetsgaranti

5 dager

Utleveringsdager

alle dager

Størrelse

480 gram

Ingredienser
Green Curry (63 %): Norsk kyllinglårkjøtt (30 %), kokosmelk (27 %) (kokosnøtt ekstrakt og vann), aspargesbønner (7,5 %), thai aubergine (5 %), green curry paste (store grønne chili, fersk sitrongress, sjalottløk, fersk galangal, fersk hvitløk, kaffir limejuice, kaffir limeskall, kaffirblader, små grønne chili, ferske korianderblader, korianderfrø, rekepasta (reker acetes spp. og salt), korianderfrø og svart pepper), rød chili, bambusskudd, fiskesaus (ansjos, vann, salt, sukker), tamarind, kyllingfond/buljong (aroma, løk, pepperekstrakt, karri, karamellisert sukker), palmesukker og thaibasilikum. Kokt jasminris (37 %): jasminris og vann.
Allergener

reker, ansjos.

Opphavssted

Norge

Leverandør

Mere Mat AS

Næringsinnhold pr. 100g/ml
Energi

447 kJ / 106 kcal

Fett

4.60 g

hvorav mettede fettsyrer

3.30 g

Karbohydrater

11.30 g

hvorav sukkerarter

1.10 g

Kostfiber

0.50 g

Protein

5.10 g

Salt

0.60 g