Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Årets førjulsselskap

Årets juleselskap

Enten du skal arrangere ett eller flere juleselskap i år, finner du alt du trenger her. Vi har fantastiske råvarer, som for eksempel juleribbe fra slakterbutikken Strøm-Larsen, alt av tilbehør og selvfølgelig oppskrifter til hver middag. Trenger du inspirasjon til desserten – ja, så finner du det, også! 😊

Pinnekjøtt

Rakfisk

Juleribbe

Dessert

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt er blitt mer utbredt og populært de siste årene, og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. Kjøttet er enkelt å tilberede (husk å vanne det ut! 😅) og smaken er helt suveren. 

Rakfisk

Fermentering kan høres litt heftig ut, men det er den prosessen som gir rakfisken sin gode smak. Den vanligste måten å servere rakfisk på er med lefser, flatbrød, rømme, rødløk og rødbeter. Alle har sin egen favorittkombinasjon!

Lutefisk 

Man er ikke helt sikre på hvordan lutefisktradisjonen oppsto. En legende forteller om et lager med tørrfisk som ble truffet av lynet og brant opp. Etter brannen ble tørrfisken liggende i våt aske, som er alkalisk. På denne måten ble fisken lutet! 

Ribbemiddag

Hvert år stilles spørsmålet: «Blir det sprø svor i år?» Svaret blir forhåpentligvis «ja». Det er nemlig ganske enkelt å få sprø svor, hvis man kan et par triks! Oppskriften finner du her, pluss en ferdig handleliste til ribbemiddagen! 

Noe søtt til slutt?

Det er lov med dessert, selv etter en stor julemiddag. Hvis noen reagerer spør du om de har hørt uttrykket «dessertmage».

Enkle tips som imponerer gjestene!

Eucalyptus og grønne vekster ser flott ut som bordpynt. Ha dem i flasker eller spredt rundt på bordet. Kombiner gjerne med din egen julepynt! 🎄

Eplegløgg

En ny og enkel vri på julegløggen. Eplejuicen varmes sammen med sitronsaft, krydder og honning. Hell over i glass og pynt med appelsinskiver og nøtter!Hjemmelaget surkål

Surkål laget fra bunnen er en enkel måte å imponere middagsgjestene på. Det er nemlig veldig enkelt å lage! 

- Snitt 1 kål, eple og løk i fine strimler. Legg de lagvis i en kjele med salt og karve.

- Tilsett 2,5 dl vann, kok opp og la det trekke i 45-50 min. Rør av og til.

- Smak til med sukker og eddik.

Gå til juleoversikten

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten