Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
2 kg | Pinnekjøtt | |
2 ss | Solsikke/raps/stekeolje | |
2 dl | Rømme, lett | |
Marinade | ||
1 dl | Solsikke/raps/stekeolje | |
2 fedd | Hvitløk, finhakket | |
2 ss | Fersk ingefær, revet | |
1 ss | Chilipepper, rød, finhakket | |
1 ss | Lime, saften av | |
Mangosalsa | ||
1 stk | Mango, i terninger | |
1 stk | Rødløk, i terninger | |
1 stk | Chilipepper, rød, finhakket | |
1 stk | Lime, saften av | |
0,5 ts | Pepper, med kvern | |
0,5 ts | Salt, havsalt |
I denne oppskriften anbefaler vi å lage egne buns, oppskrift finner du her. Har du dårlig tid kan du bruke ferdig hamburgerbrød eller rundstykker.
Lag pinnekjøtt, oppskrift finner du her. Bland sammen marinaden til kjøttet. Dra pinnekjøttet av beinet og riv det fra hverandre med en gaffel eller hendene. Legg i en bolle og bland sammen med marinaden. Dekk med folie og sett i kjøleskapet.
Så lager du mangosalsa; vask og rens alt det grønne. Del mango, rødløk i terninger, finhakk chili og grovhakk koriander. Legg over i en bolle og bland sammen med saften av en lime, olivenolje, salt og pepper.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet og stek i olje på middels varme. Når det er gjennomvarmt er det ferdig.
Fyll buns med salat, rømme, pinnekjøtt og mangosalsa.
PS: Her er det mye smak så husk å smak deg frem underveis, vi har alle forskjellige smaksløker:)
Foto:
Silje Feiring