Buns med pinnekjøtt
Silje Feiring

Buns med pinnekjøtt

30 minLett
kr 196,80
4 porsjonerkr 21,67 per porsjon
Bruk pinnekjøttet på en helt ny måte! Fyll i hjemmelagde buns og fyll med masse digg:)

2 kgPinnekjøtt
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
2 dlRømme, lett
Marinade
1 dlSolsikke/raps/stekeolje
2 feddHvitløk, finhakket
2 ssFersk ingefær, revet
1 ssChilipepper, rød, finhakket
1 ssLime, saften av
Mangosalsa
1 stkMango, i terninger
1 stkRødløk, i terninger
1 stkChilipepper, rød, finhakket
1 stkLime, saften av
0,5 tsPepper, med kvern
0,5 tsSalt, havsalt
Instruksjoner
1

I denne oppskriften anbefaler vi å lage egne buns, oppskrift finner du her. Har du dårlig tid kan du bruke ferdig hamburgerbrød eller rundstykker.

2

Lag pinnekjøtt, oppskrift finner du her. Bland sammen marinaden til kjøttet. Dra pinnekjøttet av beinet og riv det fra hverandre med en gaffel eller hendene. Legg i en bolle og bland sammen med marinaden. Dekk med folie og sett i kjøleskapet.

3

Så lager du mangosalsa; vask og rens alt det grønne. Del mango, rødløk i terninger, finhakk chili og grovhakk koriander. Legg over i en bolle og bland sammen med saften av en lime, olivenolje, salt og pepper.

4

Ta kjøttet ut av kjøleskapet og stek i olje på middels varme. Når det er gjennomvarmt er det ferdig.

5

Fyll buns med salat, rømme, pinnekjøtt og mangosalsa.

6

PS: Her er det mye smak så husk å smak deg frem underveis, vi har alle forskjellige smaksløker:)

Foto:

Silje Feiring